Zelf professionele video's maken

bedenk, regisseer en monteer als een pro

Filmpjes zijn booming! Met je smartphone, fotocamera of tablet is filmen makkelijker dan ooit! En beeld zegt zoveel meer dan woorden. Een video deel je ook heel makkelijk met je online netwerk, bijvoorbeeld via Facebook, Twitter en YouTube. En een eigen video verhoogt natuurlijk de authenticiteit. Maar hoe zorg je ervoor dat de video's er ook goed uitzien en dat ze toegevoegde waarde hebben?

Agenda 2019

Datum Training
                                                               
Vrijdag 8 februari  Basistraining
Donderdag 16 mei Basistraining

Basistraining (dag)

Bedenk, regisseer en monteer als een professional! Je gaat aan de slag met voorbereiden, opname, montage en plaatsen. Een praktische training waarin je de basis leert voor het maken van professionele video's. Leer hoe je zelf een professionele video of een goede vlog maakt. Alle (on)mogelijkheden komen voorbij zodat je goede handvaten krijgt om zelf aan de slag te gaan. We maken verschillende opdrachten en je krijgt tips en tricks over:

 • Inzet van de juiste apps
 • Technische hulpmiddelen
 • Van idee tot eindproduct
 • Beeldtaal
 • Goed geluid 

Na deze dag:

 • Kun je eenvoudig zelf een professioneel filmpje maken: filmen én monteren
 • Ken je de mogelijkheden en beperkingen van je smartphone, camera of tablet
 • Weet je de do’s en dont’s van online video
 • Snap je hoe YouTube werkt (en wat Facebook met video doet, en Snapchat, en...)
 • Weet je hoe je iets of iemand mooi en goed in beeld zet en je goed geluid krijgt

Review gemaakt door deelnemer Petra Visser                                   

Vervolgtraining (dag) 

Je filmt en monteert je eigen video's nu al een tijdje, maar je wilt deze graag nog beter maken. In deze vervolgtraining scherpen we je vaardigheden aan. Je gaat aan de slag met een eigen film. Deze gaan we analyseren en met alle nieuwe tips en tricks ga je deze zelf hermonteren. Verder kun je al je vragen kwijt en we gaan in op:

 • Het interview: beste aanpak bij het filmen en hoe knip je een interview voor de montage
 • Je basis uitrusting: wat is handig om mee te nemen
 • Montagetips: van overgangen tot verhaalopbouw
 • Filmtips: waar moet je op letten tijdens de opname

Een super nuttige dag om je video's nòg beter te krijgen; op naar de next level!

Individueel videocoachtraject

De ervaring leert dat er na een training nog best hobbels kunnen zijn om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het maken van video. Jammer, dat is helemaal niet nodig. Met een individueel videocoachtraject help ik je hindernissen te overwinnen. Het traject kent 3  stappen:

 1. Brainstorm. We beginnen met een flinke brainstrom over wat je wilt gaan filmen, waarom je dit wilt laten zien, aan wie en hoe je dit het beste kan aanpakken. Zo wordt jouw video behapbaar en kun je niet wachten om aan de slag te gaan!
 2. Script maken. Jij gaat aan de slag met het schrijven van een script. Ik kijk mee en ondersteun je als dat nodig is. Zo ontstaat er een reëel en haalbaar script.
 3. Filmen en monteren. Jij gaat filmen en monteren. Ik geef je film- en montagetips. Zo wordt je video steeds beter en is er geen kans dat je vastloopt. Want als je het even niet meer weet, help ik je gewoon verder.

Tijdens het traject kun je al je vragen stellen en adviseer ik over apparatuur, inhoud, opbouw, beeldverhaal, montage, enz. Het traject duurt maximaal twee maanden en ik coach je 5 uren. Tof toch?

Inspiratiesessie 

Erg leuk voor (netwerk)bijeenkomsten of als sessie tijdens een congres.  Wat maakt dat sommige filmpjes veel en andere niet gedeeld worden? Het geheim van een viral (dus veel gedeelde filmpjes) wordt onthuld. En/of we gaan in op de geheimen van een goede vlog. Of tips hoe je goed kunt filmen met je smartphone. 

Wil je hier meer over weten? Bel of e-mail dan even, ik vertel graag meer! 

© ABC communicatie & mediaproducties

Delen mag!

Locatie

Ik geef de training met open inschrijving in Zwolle.
De incompany training verzorg ik door heel Nederland. 

Meer info of aanmelden

Versturen

Dianne Pichel, communicatieadviseur Isala

“Onlangs volgden wij bij Anita Janssen de training ‘professionele filmpjes’ maken. Wij hadden al enige ervaring met het zelf maken van filmpjes, maar wilden het graag professioneler aanpakken en naar een hoger niveau tillen. In één dag tijd leerde Anita ons alle stappen die je moet doorlopen, van idee tot realisatie. Het prettige aan de training was dat het een echte ‘hands-on’ training was, een vooral praktische training waarbij je lekker aan de slag gaat. Anita is goed op de hoogte van de (on)mogelijkheden van de huidige technieken en kan door haar achtergrond persoonlijke kennis en ervaringen delen. De training is een absolute aanrader voor degenen die zelf filmpjes willen bedenken, regisseren en monteren.”


Anita Janssen

Sinds 2003 trotse eigenaar van ABC communicatie & mediaproducties. Daarvoor verslaggever, presentator en redacteur bij diverse televisie-omroepen. Bekijk mijn LinkedIn als je meer wilt weten!

YouTube

Nieuwsgierig naar meer? Bezoek mijn YouTube kanaal en ontdek meer filmpjes! Of kijk eens op deze pagina...

Contact

Anita Janssen
Zwarteweg 114
8017 AZ, Zwolle
06 49 01 08 04
info@abcproducties.nl


Algemene voorwaarden
Privacyverklaring