Mediatraining

goed voorbereid is het hele werk

Help, een journalist! Zorg dat je goed beslagen ten ijs komt en geniet van een interview of ander optreden voor de camera, microfoon of van een schrijvend journalist. Ik leer je hoe je met overtuigingskracht en controle een journalist te woord staat. Zo krijg je zelfvertrouwen en plezier wanneer je geconfronteerd wordt met de media.

Wat levert het op?

  • Je weet hoe je je boodschap krachtig en helder kan communiceren
  • Je komt geloofwaardig en betrouwbaar over
  • Je herkent vragen en snapt welke kant de journalist op wil
  • Je snapt waarom een journalist iets nieuws vindt
  • Je weet de regie in handen te houden

Leren door te doen

Vallen en opstaan: leren door te doen. Tijdens de training wordt er veel geoefend. Praktijksituaties worden nagebootst en op video opgenomen. Tijdens het terugkijken van de beelden krijg je feedback. Ook een kort theoriegedeelte ontbreekt niet. Bovendien laten we ook voorbeelden zien, van goede en slechte interviews. Tijdens de training komt onder andere aan de orde: waarom is iets nieuws, de werkwijze van journalisten, persoonlijke presentatie en herkennen van vragen. Iedere training is anders, want ieder mens is anders. De training wordt afgestemd op wensen en verwachtingen.  Aan bod kan komen: het telefonisch interview, geschreven interview, radio interview en televisie interview.  Maar over welk interview we het ook hebben: we leren door te doen.  Oefen en nog eens oefenen!

Voor wie?

Voor iedereen die te maken heeft, of kan krijgen met de media. Woordvoerders, bestuurders, directeuren, managers, leidinggevenden, voorlichters, enz.

Duur van de training
Iedere training is maatwerk. Daarom kan de training een dag duren of 2 uren. Dat is helemaal afhankelijk van de leervraag en de grootte van de groep. Ik verzorg de training op diverse plaatsen in Nederland. Een incompany training is uiteraard ook mogelijk.

© ABC communicatie & mediaproducties

Delen mag!

Locatie

Trainingen op diverse locaties in nederland, incompany ook mogelijk.

Ja, ik wil graag meer info!


Anita Janssen

Sinds 2003 trotse eigenaar van ABC communicatie & mediaproducties en de ABC video-academie. Daarvoor verslaggever, presentator en redacteur bij diverse televisie-omroepen. Bekijk mijn LinkedIn als je meer wilt weten!

YouTube

Nieuwsgierig naar meer? Bezoek mijn YouTube kanaal en ontdek meer filmpjes! 

En ik heb een speciale vlogpagina voor de ABC video-academie!

Contact

Anita Janssen
Zwarteweg 114
8017 AZ, Zwolle
06 49 01 08 04
info@abcproducties.nl


Algemene voorwaarden
Privacyverklaring