Presenteren voor de rechtbank

helder en consistent vragen beantwoorden

Draaiende camera’s in de rechtszaal, reconstructies van moorden op televisie en advocaten die hun zaak bepleiten bij een actualiteitenrubriek. Het strafrecht in Nederland is dagelijks voorpagina-nieuws. Regelmatig worden deskundigen opgeroepen om tijdens een rechtszaak zienswijze en rapport toe te lichten.

Dit kan op verzoek van een rechter, een Officier van Justitie, de advocaat of van de betrokkene zelf. De verschillende partijen in het strafproces kunnen soms conclusies en advies verschillend interpreteren. In de training leerje helder en consistent de vragen van verschillende partijen ter terechtzitting te beantwoorden, je grenzen te bewaken en ‘lastige’ vragen het hoofd te bieden.

Doelgroep
Deskundigen zoals psychiaters en psychologen die rapporteren. Deskundigen van bijvoorbeeld tbs-klinieken, Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg en Reclassering.

Leren met video
Vallen en opstaan: leren door te doen. Tijdens de training wordt veel geoefend. Praktijksituaties worden nagebootst en op video opgenomen. Tijdens het terugkijken van de beelden krijg je feedback. Ook een kort theoriegedeelte ontbreekt niet. Bovendien kun je kijken naar verschillende interviews van mensen uit de praktijk.

Ik geef deze training samen met Carmen Fernald. Wij versterken elkaar en vullen elkaar aan. 

© ABC communicatie & mediaproducties

Delen mag!

Locatie

Meestal is deze training in Utrecht. Maar we kunnen de training uiteraard ook incompany door heel Nederland verzorgen.

Meer info of aanmelden

Versturen


Anita Janssen

Sinds 2003 trotse eigenaar van ABC communicatie & mediaproducties. Daarvoor verslaggever, presentator en redacteur bij diverse televisie-omroepen. Bekijk mijn LinkedIn als je meer wilt weten!

YouTube

Nieuwsgierig naar meer? Bezoek mijn YouTube kanaal en ontdek meer filmpjes! Of kijk eens op deze pagina...

Contact

Anita Janssen
Zwarteweg 114
8017 AZ, Zwolle
06 49 01 08 04
info@abcproducties.nl


Algemene voorwaarden
Privacyverklaring