Zelf professionele filmpjes maken

bedenk, regisseer en monteer als een pro

Filmpjes zijn booming! Met je smartphone, pocketcamera of tablet is filmen makkelijker dan ooit! En beeld zegt zoveel meer dan woorden. Een video deel je ook heel makkelijk met je online netwerk, bijvoorbeeld via Facebook, Twitter en YouTube. En een eigen film verhoogt natuurlijk de authenticiteit. Maar hoe zorg je ervoor dat de video's er ook goed uitzien en dat ze toegevoegde waarde hebben?

Inspiratiesessie (1 of 2 uren)

Erg leuk voor (netwerk)bijeenkomsten.  Wat maakt dat sommige filmpjes veel en andere niet gedeeld worden? Het geheim van een viral (dus veel gedeelde filmpjes) wordt onthuld. En we gaan een eigen viral maken!

Dagdeel training

Leer hoe je zelf een professioneel filmpje of een goede videoblog maakt. In vogelvlucht komen de (on)mogelijkheden voorbij zodat je goede handvaten krijgt om zelf aan de slag te gaan. We maken 1 praktijkopdracht en je krijgt tips en tricks over:

 • Inzet van de juiste apps
 • Technische hulpmiddelen
 • Van idee tot eindproduct
 • Beeldtaal
 • Goed geluid 

Review gemaakt door deelnemer Petra Visser                                   

Dag training 

Aanmelden onderaan deze pagina!
09.30 - 17.00 uur in Zwolle
€ 245.00 ex BTW, inclusief fijne lunch

Bedenk, regisseer en monteer als een professional! Je gaat aan de slag met voorbereiden, opname, montage en plaatsen. Kortom: een praktische training waarin je de basis leert voor het maken van professionele filmpjes. Na deze dag:

 • Kun je eenvoudig zelf een professioneel filmpje maken: filmen én monteren
 • Ken je de mogelijkheden en beperkingen van je smartphone, camera of tablet
 • Weet je de do’s en dont’s van online video
 • Snap je hoe YouTube werkt (en wat Facebook met video doet, en Snapchat, en...)
 • Weet je hoe je iets of iemand mooi en goed in beeld zet en je goed geluid krijgt

Dag + terugkomochtend of -middag

Na de dag training komen we na een maand weer bij elkaar en bekijken je gemaakte filmpjes. Je krijgt complimentjes, maar ook eerlijke en opbouwende kritiek. Hoe kan jouw video nog beter worden? Ik laat zien wat je met hetzelfde filmmateriaal nog meer kunt doen. Verder gaan we in op het delen van je filmpjes en hoe je YouTube slim kunt inzetten.

Vervolgtraining

Je filmt en monteert je eigen video's nu al een tijdje, maar je wilt deze graag nog beter maken. In deze vervolgtraining scherpen we je vaardigheden aan. Je gaat aan de slag met een eigen film. Deze gaan we analyseren en met alle nieuwe tips en tricks ga je deze zelf hermonteren. Ook gaan we in op:

 • Het interview: beste aanpak bij het filmen en hoe knip je een interview voor de montage
 • Je basis uitrusting: wat is handig om mee te nemen
 • Montagetips: van overgangen tot verhaalopbouw
 • Filmtips: waar moet je op letten tijdens de opname

© ABC communicatie & mediaproducties

Delen mag!

Locatie

Ik geef de training met open inschrijving in Zwolle.
De incompany training verzorg ik door heel Nederland. 

Meer info of aanmelden

Versturen

Dianne Pichel, communicatieadviseur Isala

“Onlangs volgden wij bij Anita Janssen de training ‘professionele filmpjes’ maken. Wij hadden al enige ervaring met het zelf maken van filmpjes, maar wilden het graag professioneler aanpakken en naar een hoger niveau tillen. In één dag tijd leerde Anita ons alle stappen die je moet doorlopen, van idee tot realisatie. Het prettige aan de training was dat het een echte ‘hands-on’ training was, een vooral praktische training waarbij je lekker aan de slag gaat. Anita is goed op de hoogte van de (on)mogelijkheden van de huidige technieken en kan door haar achtergrond persoonlijke kennis en ervaringen delen. De training is een absolute aanrader voor degenen die zelf filmpjes willen bedenken, regisseren en monteren.”


Anita Janssen

Sinds 2003 trotse eigenaar van ABC communicatie & mediaproducties. Daarvoor verslaggever, presentator en redacteur bij diverse televisie-omroepen. Bekijk mijn LinkedIn als je meer wilt weten!

YouTube

Nieuwsgierig naar meer? Bezoek mijn YouTube kanaal en ontdek meer filmpjes! Of kijk eens op deze pagina...

Contact

Anita Janssen
Zwarteweg 114
8017 AZ, Zwolle
06 49 01 08 04
info@abcproducties.nl


Algemene voorwaarden